Omzet Greenyard in lijn met groeiambitie richting 2025

De omzet van Greenyard steeg in de eerste negen maanden van boekjaar 2021/2022 uit voortgezette activiteiten met 1,2 procent naar bijna 3,21 miljard euro.

Omzet+Greenyard+in+lijn+met+groeiambitie+richting+2025
© Dirk Hol

De omzet van 1,056 miljard euro in het derde kwartaal was nagenoeg gelijk aan het derde kwartaal van het vorige boekjaar, meldt het Belgische handelsbedrijf in groenten en fruit. De lagere omzetgroei in het laatste kwartaal was volgens Greenyard vooral een gevolg van tijdelijke verstoringen in de bevoorradingsketen en een lagere beschikbaarheid van arbeidskrachten.

De groentehandelaar besloot de verkoop van bepaalde seizoensgebonden producten in het verssegment stop te zetten. Als deze stopgezette verkopen werden meegerekend, was de omzetgroei van de groep in het derde kwartaal 1,5 procent.


Langetermijnambitie

De behaalde resultaten in de eerste drie kwartalen van Greenyard passen binnen de langetermijnambitie om tegen maart 2025 een omzet van 5 miljard euro te bereiken. De versdivisie van het bedrijf kende in de eerste negen maanden van boekjaar 2020/2021 een omzetstijging van 0,9 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.


In het laatste kwartaal van boekjaar 2020/2021 nam de verkoop met 0,2 procent af. Wanneer de omzet van de stopgezette categorieën zou worden opgeteld bij de omzet van de divisie op vergelijkbare basis, zou de omzetgroei 1,8 procent bedragen.

De categorie van langer houdbare versproducten boekte een omzetstijging van 2,7 procent tegenover het vorige boekjaar voor de periode van negen maanden. De omzet noteerde 540,6 miljoen euro. In het laatste afgesloten kwartaal bedroeg de omzetgroei 0,5 procent. De kwartaalomzet in deze divisie was 119,5 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer