Weer afvoer mogelijk uit toezichtgebied Lunteren III

De screening op de pluimveebedrijven in het 3 kilometergebied rond Lunteren III op vogelgriep is afgerond. Alle uitslagen in dit beperkingsgebied zijn negatief. Dit betekent dat de afvoer van onder andere consumptie-eieren weer mogelijk is.

Weer+afvoer+mogelijk+uit+toezichtgebied+Lunteren+III
© DIRK HOL

Voor enkele bedrijven zijn er echter mogelijk toch nog beperkingen: het beperkingsgebied Lunteren III overlapt namelijk met het beperkingsgebied Barneveld. Dit betekent dat de afvoermogelijkheden alleen gelden voor bedrijven die zich in het beperkingsgebied Lunteren III bevinden en niet in het beperkingsgebied Barneveld.

Vervoersmogelijkheden voor het gebied Barneveld worden mogelijk, nadat de screening van de bedrijven in het 3 kilometergebied rond Barneveld is afgerond. Pluimveebedrijven worden daarover door Avined geïnformeerd.

• Afvoer consumptie-eieren: het vervoer van consumptie-eieren van pluimveebedrijven uit het beperkingsgebied Lunteren III is met ingang van 15 april toegestaan. De aangewezen bedrijven zijn gelijk aan die van Lunteren II. Voor legbedrijven in het 3 km-gebied geldt een individuele aanwijzing.

• Afvoer vleeskuikens: de NVWA heeft slachterijen aangewezen voor het beperkingsgebied Lunteren III. Onder voorwaarden en met een ontheffing van de NVWA kunnen vleeskuikens worden afgevoerd. Op de site van Avined staat hoe een ontheffing aan te vragen.

• Verplaatsen opfok (groot) ouderdieren of opfokleghennen: verplaatsing is mogelijk vanaf twee weken na de (laatste) uitbraak in het gebied Lunteren III met een ontheffing van de NVWA. Aan deze ontheffingen zijn wel voorwaarden verbonden.

• Afvoer van broedeieren: afvoer van broedeieren naar een broederij is mogelijk vanaf twee weken na de (laatste) uitbraak in het beperkingsgebied Lunteren III met een ontheffing van de NVWA. Ook aan deze ontheffingen zijn voorwaarden verbonden.

• Afvoer van broedeieren naar een aangewezen eierverwerker kan vanaf 15 april.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer