Jongeren Milieu Actief: Ahold Delhaize moet klimaatproof worden

De jongerenafdeling van Milieudefensie, Jongeren Milieu Actief (JMA), eist dat Ahold Delhaize klimaatproof wordt en zijn bedrijfsvoering in lijn brengt met het Klimaatakkoord van Parijs.

Jongeren+Milieu+Actief%3A+Ahold+Delhaize+moet+klimaatproof+worden
© Thierry Schut

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van het supermarktconcern, woensdag in het Noord-Hollandse Zaandam, zal JMA actievoeren. De jongerenorganisatie heeft aandelen Ahold Delhaize gekocht en kondigt aan tijdens de vergadering kritische vragen te gaan stellen.

Voorzitter Neele Boelens van JMA: 'We hebben nog acht jaar om gevaarlijke klimaatverandering te stoppen. Daarom vragen we van Ahold Delhaize om zich aan het akkoord van Parijs te houden en dat te doen met concrete, snelle stappen. Als marktleider heeft Ahold Delhaize een grote verantwoordelijkheid. Daar gaan wij jongeren ze binnen en buiten de zaal op wijzen.'


Groene loper

Om andere aandeelhouders van het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn in een 'klimaatvriendelijke' stemming te krijgen, wordt buiten een groene loper uitgerold. De aandeelhouders krijgen daarbij de vraag of ze de jongeren steunen door via de groene loper naar binnen te gaan of ervoor kiezen om de klimaatcrisis te ontlopen.

'We eisen dat Ahold Delhaize klimaatproof wordt, zijn bedrijfsvoering in lijn brengt met Parijs en stopt met bijdragen aan de klimaatcrisis. Dat betekent 45 procent CO2-reductie in 2030, een eerlijke keten en duurzaam voedsel voor iedereen in de schappen', staat in een aankondiging van de actie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer