Oekraïense boeren zaaien bijna overal

Oekraïense boeren zaaien nog steeds gewassen, ondanks voortdurende bombardementen van Rusland in bijna alle delen van het land, meldt de Oekraïense regering. Alleen in de oostelijke regio Loehansk is dat volgens premier Denis Sjmihal niet mogelijk. Russische troepen hebben dat gebied bijna volledig in handen.

Oekra%C3%AFense+boeren+zaaien+bijna+overal
© Burt

De regering heeft volgens de minister-president 3,5 miljard hryvnia (bijna 110 miljoen euro) aan goedkope leningen verstrekt aan de landbouwsector. 'We helpen de boeren', zegt Sjimihal. Ambtenaren helpen ook door bepaalde administratieve procedures te vereenvoudigen. 'Dit doen we zodat het zaaien en werken op het veld nergens stil komt te liggen.'


Oekraïne is een van 's werelds belangrijkste graanproducenten, maar er zijn groeiende zorgen over een grootschalige mislukking van de oogst nu Rusland zijn buurland blijft bombarderen. Zo'n mislukte oogst kan leiden tot tekorten en prijsstijgingen op de internationale landbouwmarkten.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 5°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer