Floris Alkemade: 'Voedselproductie is nooit vanzelfsprekend'

'De productie van voedsel is nooit vanzelfsprekend', stelt oud-Rijksbouwmeester Floris Alkemade. 'We zien nu ook weer door de oorlog in Oekraïne hoe kwetsbaar ons voedselsysteem is.'

'Boeren zijn het fundament van wie en wat we zijn. We zitten nu op een heel betekend moment in de geschiedenis van de boerengeschiedenis', meldde Alkemade in College Boer, het interviewprogramma van HAS Den Bosch en Nieuwe Oogst. Daarin interviewen studenten onder leiding van Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo bijzondere gasten die naam hebben gemaakt in hun vakgebied.

'We hebben het allemaal over verduurzaming. Dan is het soms heel goed om schaalvergroting toe te laten, maar er is meer. Het gaat niet alleen over het produceren van voedsel, maar het gaat over een veel bredere vraag. Daar hoort een ander verdienmodel bij', stelt de voormalig Rijksbouwmeester.


College Boer is een nieuw live event waarin studenten onder leiding van een moderator aan een inspirerende gast of gasten vragen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en via nieuweoogst.nl als videocontent en podcast.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 4°
  85 %
Meer weer