Dilemma's in de veehouderij centraal in College Boer

In deze aflevering van College Boer gaan studenten in gesprek met LTO Nederland-bestuurder en boerin Jeannette van de Ven. Centraal staan de vele dilemma's en de generatiekloof in de veehouderij.

In College Boer interviewen studenten onder leiding van Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo bijzondere gasten die naam hebben gemaakt in hun agrarisch vakgebied. De gasten en thema's sluiten aan bij het lesprogramma van HAS Hogeschool in Den Bosch.

Deze tweede aflevering van College Boer gaat over een dierwaardige veehouderij. Van de Ven is melkgeitenhouder in het Noord-Brabantse Oirschot en als bestuurder verantwoordelijk voor de portefeuilles Gezonde Dieren en Integriteit bij LTO Nederland. Daarnaast is ze lid van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA).

Deze raad adviseert gevraagd en ongevraagd over dierenwelzijn. Een van de laatste aanbevelingen is convenant 'Op naar een dierwaardige veehouderij'. Dit advies is overgenomen door het nieuwe kabinet en staat in het coalitieakkoord.


Zestig studenten

Van de Ven gaat onder leiding van De Snoo in gesprek met tweedejaars veehouderijstudenten van HAS Hogeschool in Den Bosch over dit thema. Zestig studenten woonden deze bijeenkomst bij.

College Boer is een nieuw live event waarin studenten onder leiding van een moderator aan een inspirerende gast of gasten vragen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en via nieuweoogst.nl als videocontent en podcast. College Boer is een nieuw initiatief van HAS Hogeschool in Den Bosch en Nieuwe Oogst.


Het hele vraaggesprek is ook te beluisteren als podcast

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer