Podcast: College Boer met Han Swinkels

Het kabinet wil naar een meer dierwaardige veehouderij. Hierover moet een convenant worden gesloten met de sector. Wat moet in dit convenant komen te staan? Wat is een dierwaardige veehouderij eigenlijk en wat betekent dit voor vee, veehouder en verdienmodel? Dit thema staat centraal in de eerste aflevering van College Boer. De gast is Han Swinkels.

In College Boer interviewen studenten onder leiding van Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo bijzondere gasten die naam hebben gemaakt in hun agrarisch vakgebied. De gasten en thema's sluiten aan bij het lesprogramma van HAS Den Bosch.

Deze eerste editie gaat over een dierwaardige veehouderij. De gast is Han Swinkels, onafhankelijk adviseur en onderzoeker. Swinkels is lid van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA). Deze raad adviseert gevraagd en ongevraagd over dierenwelzijn. Een van de laatste aanbevelingen van de RDA is het convenant 'Op naar een dierwaardige veehouderij'. Dit advies is overgenomen door het nieuwe kabinet en staat in het coalitieakkoord.


Zestig studenten

Swinkels gaat onder leiding van De Snoo in gesprek met tweedejaars veehouderijstudenten van HAS Den Bosch over dit thema. Zestig studenten woonden deze bijeenkomst bij.

College Boer is een nieuw live-event waarin studenten onder leiding van een moderator aan een inspirerende gast of gasten vragen stellen. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en nieuweoogst.nl als videocontent en podcast. College Boer is een nieuw initiatief van HAS Den Bosch en Nieuwe Oogst.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer