Jonge agrariërs zijn kritisch in College Boer

College Boer is de titel van een serie interviewsessies die Nieuwe Oogst organiseert in samenwerking met HAS Hogeschool in Den Bosch. Tijdens de bijeenkomsten onder leiding van hoofdredacteur Esther de Snoo van Nieuwe Oogst kunnen studenten vragen stellen aan inspirerende gasten, die naam hebben gemaakt in hun agrarisch vakgebied.

In deze eerste aflevering staat diergezondheid centraal. In het coalitieakkoord staat dat de overheid een meer dierwaardige veehouderij voor ogen heeft. Hiervoor wil het kabinet een convenant sluiten met de sector. Maar wat moet er in dit convenant komen te staan? En wat betekent een dierwaardige veehouderij voor het vee, de veehouder en het verdienmodel?


Hierover praat De Snoo met Han Swinkels, onafhankelijk deskundige en lid van de Raad voor Dierenaangelegenheden. De jonge boeren in de zaal stellen kritische vragen over de definitie van diergezondheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer