Ron Mulders nieuwe voorzitter NFO

Ron Mulders is donderdag tijdens de algemene ledenvergadering benoemd tot nieuwe voorzitter van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). Hij volgt Gerard van den Anker op, die in februari zijn functie neerlegde.

Ron+Mulders+nieuwe+voorzitter+NFO
© Gerben van den Broek

Mulders gaat voor gemiddeld 2,5 dag per week aan de slag voor NFO. Hij combineert deze functie met zijn werk als zelfstandig adviseur. De prille voorzitter heeft sinds 2002 een eigen adviesbureau in het Limburgse Venray en vervulde diverse adviesrollen en opdrachten als interim-manager. Daarvoor was hij enkele jaren algemeen directeur van veiling ZON.

De fruitteeltsector heeft volgens hem veel te bieden. 'Een keur aan lekkere, gezonde producten, een essentiële bijdrage aan een aantrekkelijk landschap, een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit en de leefbaarheid van het platteland.' Voor zo'n mooie sector wil hij zich graag inzetten, verzekerde Mulders de aanwezige afgevaardigden van de NFO-kringen en productgroepen.


De taal van de leden

Gerard van den Anker staat sinds februari aan het roer van de Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel en Omstreken B.A. Er klonken waarderende woorden voor de voormalige NFO-voorzitter: 'Van den Anker was een zeer zichtbare voorzitter richting de leden en in de media. Hij sprak de taal van de leden en heeft gezorgd voor een goede verbinding tussen de leden en de NFO. De NFO heeft bovendien dankbaar gebruik kunnen maken van zijn politieke netwerk.'

Tijdens de algemene ledenvergadering van de NFO werd ook afscheid genomen van bestuurslid Cees Masteling uit Marknesse als vertegenwoordiger van kring Noord-Nederland. Hij is opgevolgd door Marry Slippens uit Zwaagdijk. Tot slot werd afscheid genomen van de vicevoorzitter en waarnemend voorzitter Bert den Haan uit Kerk-Avezaath. Den Haan kreeg voor zijn verdiensten de Gouden Speld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer