Raptol en Ovitex en weer beschikbaar voor fruitteelt

De gewasbeschermingsmiddelen Raptol en Ovitex zijn weer beschikbaar voor fruittelers. Dat heeft minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dinsdag besloten op verzoek van de Nederlandse Fruitteelt Organisatie.

Raptol+en+Ovitex+en+weer+beschikbaar+voor+fruitteelt
© Nieuwe Oogst

De vrijstelling voor Raptol is afgegeven voor de bestrijding van de appelbloesemkever in de teelt van appels. Het middel mag worden toegepast tussen 15 februari en 15 april. Net als andere jaren gelden ook nu strenge driftreducerende voorschriften met een beperkte dosering.

De vrijstelling van Ovitex is afgegeven voor de onbedekte teelt van bessen. Toepassing is direct toegestaan tot 30 april. Dit jaar is er geen vrijstelling voor Ovitex voor gebruik in de teelt van appels en peren, omdat Promanal HP een reguliere toelating heeft.

Ook dit jaar is Ovitex beschikbaar via gecontroleerde distributie. Op advies van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden zijn de toepassingsvoorwaarden voor spuitdriftreductie en teeltvrije zone aangescherpt. De vrijstellingen zijn gepubliceerd in de Staatscourant.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer