NFO bezorgd over einddatum driftarme spuitdoppen

De Nederlandse Fruitteelt Organisatie (NFO) is bezorgd over de einddatum van 1 januari 2023 voor bijna alle driftarme spuitdoppen. Dat laat de organisatie weten via een bericht op haar website.

NFO+bezorgd+over+einddatum+driftarme+spuitdoppen
© GreenA BV

In 2017 is besloten dat de registratie van de spuitdoppen vijf jaar is. Doppenfabrikanten die met beperkt onderzoek aantonen dat hun spuitdoppen onveranderd zijn, blijven op de lijst. Begin vorig jaar zijn alle doppenfabrikanten daarop gewezen.

De NFO heeft afgelopen najaar met Wageningen University & Research de situatie in beeld gebracht. Toen zijn de doppenfabrikanten in december opnieuw geattendeerd op de noodzaak voor onderzoek. Nu blijkt dat nog steeds geen onderzoek is ingepland. Zonder aanvullende gegevens vallen de driftarme spuitdoppen weg.

Dit heeft ook gevolgen voor de spuittechnieken in de DRT-lijsten waarvoor driftarme spuitdoppen nodig zijn. De NFO neemt contact op met de doppenfabrikanten en pleit bij het ministerie voor een werkbare opgebruiktermijn voor spuitdoppen die per 1 januari 2023 vervallen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer