50 miljoen varkens in fokkerijdatabase Topigs Norsvin

Varkensfokkerijorganisatie Topigs Norsvin heeft 50 miljoen varkens in haar database Pigbase staan. Het 50 miljoenste varken, een Z-lijn-geltje dat Mitzi heette, werd in februari geboren op het subfokbedrijf van Snider Farms in de Amerikaanse staat Michigan.

50+miljoen+varkens+in+fokkerijdatabase+Topigs+Norsvin
© Varkens Archief

Pigbase verbindt de fokbedrijven van Topigs Norsvin en haar klanten met elkaar en creëert daarmee een grote populatie fokvarkens. Dit maakt het volgens Topigs Norsvin mogelijk een hoge genetische vooruitgang te boeken en deze snel over de wereld te verspreiden.

De database bevat gegevens van kernfokbedrijven, commerciële zeugenbedrijven en slachterijen. Net als genomische gegevens en gegevens die zijn verzameld bij uitsnijsessies, CT-scans en andere meetprotocollen die worden gebruikt in het fokprogramma en onderzoek van de organisatie.

Pigbase wordt gezien als de grootste varkensfokkerijdatabase in de wereld. Per jaar worden de gegevens van ongeveer 2,5 miljoen varkens toegevoegd. De database bevat 70 miljoen CT-scanbeelden en DNA-gegevens van 685.000 varkens en 100 terabyte aan opslag. Met het systeem worden 3,2 miljard fokwaarden per dag berekend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer