Softijs van dagverse melk in Mariënvelde

Het wordt weer warmer en dat is voor Thijs Wieggers en Anne Mieke Kreunen het sein om hun softijsmachine bij de boerderij in het Gelderse Mariënvelde aan te zetten. De boerin maakt het ijs met melk van eigen koeien. 'Er gaat rauwe melk in en de pasteur op de machine pasteuriseert de mix.'

De klanten kijken wel gek op van de softijsverkoop op de boerderij. 'Ze zien het bord aan de weg en denken: hoe kan dat nou, dat kan nooit. Maar het kan wel en ze zijn zelfs heel positief, want ze vinden het lekker romig', geeft Wieggers aan.

'Er lopen hier veel fietsroutes langs, dus deze machine is een mooie aanvulling op de verkoop van rauwe melk en vlees', weet hij. 'Dit ijs is van dagverse melk met een hoog vet- en eiwitgehalte. Het ijs is dus smakelijker.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer