Studenten doen marktonderzoek naar verticale landbouw

Om de voordelen van verticale landbouw onder de aandacht te brengen, voerden vijf studenten van Inholland Delft in het kader van project Green Juniors een marktonderzoek uit. Ze keken daarbij naar doeltreffende communicatiemiddelen.

Studenten+doen+marktonderzoek+naar+verticale+landbouw
© Future Crops

De studenten deden in opdracht van Wageningen University & Research onderzoek onder jongvolwassenen in de leeftijd tussen 18 en 30 jaar. De in totaal vijfhonderd respondenten hadden nog maar weinig kennis over verticale landbouw. Daarbij worden gewassen geteeld in gestapelde lagen in fabriekshallen.

Het voordeel daarvan is onder meer dat voor dit teeltsysteem ook leegstaande kantoorpanden kunnen worden gebruikt. Verder is de teelt, volgens de studenten die het onderzoek hebben uitgevoerd, duurzaam en efficiƫnt. Zij wijzen erop dat er minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn en dat er minder CO2-uitstoot is.


Revolutie bij productie verse groenten

Vanuit het perspectief van de studenten kan verticale landbouw een revolutie teweegbrengen bij de productie van verse groenten. Door gewassen in lagen te telen onder gecontroleerde omstandigheden, kunnen garanties worden gegeven over de hoeveelheid en kwaliteit van de productie. Dat kan elke dag van het jaar en onafhankelijk van het weer en klimaat, oordelen de studenten.In hun onderzoek hebben ze als belangrijkste conclusie vastgesteld dat de doelgroep in de communicatie gevoelig is voor de voordelen van verticale landbouw. De jongvolwassenen vinden het belangrijk dat voor de producten die zij kopen minder gewasbeschermingsmiddelen zijn gebruikt en ook dat ze jaarrond beschikbaar zijn. Verticale landbouw sluit goed aan op deze wensen, stellen de studenten.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer