Demodag bemesten bij proefboerderij De Marke

Hoe krijg je de mest het beste in de grond en hoeveel dien je toe? Die vragen stonden dinsdag centraal tijdens de demodag van Koeien & Kansen bij proefboerderij De Marke in het Gelderse Hengelo. 'Hoe meer mest je wil toedienen, hoe dieper het sleufje', zegt Zwier van der Vegte van De Marke.

Hoe beter in het sleufje, hoe lager de uitstoot van ammoniak. Twee machines reden verschillende hoeveelheden mest uit. De eerste keer 20 kuub per hectare, de tweede keer 35 kuub per hectare en de derde keer ondiep. Daarna reden ze verdunde mest uit. 'Wat wij hier doen is 35 kuub mest en 10 kuub water voor de eerste snede. Dan zie je dat de mest netjes in het sleufje zit', aldus van der Vegte.

Een ander thema tijdens deze demodag was netjes werken. Daarmee verwacht De Marke dat je 20 procent uitstoot kan verminderen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  12° / 9°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer