Adri Bom-Lemstra wordt Kamerheer van de Koning Zuid-Holland

Adri Bom-Lemstra gaat haar werkzaamheden als voorzitter van Glastuinbouw Nederland combineren met een koninklijke nevenfunctie. Over een maand wordt zij benoemd tot Kamerheer van Zijne Majesteit de Koning voor de provincie Zuid-Holland.

Adri+Bom%2DLemstra+wordt+Kamerheer+van+de+Koning+Zuid%2DHolland
© Glastuinbouw Nederland

Kamerheren ondersteunen en adviseren bij de voorbereiding en uitvoering van koninklijke bezoeken aan hun regio. Zij vertegenwoordigen de koning bij regionale gebeurtenissen en worden betrokken bij grote evenementen en ontvangsten. Denk aan Prinsjesdag en staats- en streekbezoeken. Ook begeleiden kamerheren de nieuwe ambassadeurs die hun geloofsbrieven komen aanbieden aan de koning op Paleis Noordeinde.

Adri Bom-Lemstra wordt door de Dienst van het Koninklijk Huis (DKH) omschreven als iemand die goed de weg weet in de provincie Zuid-Holland. 'Ze heeft verschillende politiek-bestuurlijke functies bekleed bij de gemeente Westland, het Hoogheemraadschap Delfland en provincie Zuid-Holland, waar ze als Statenlid en gedeputeerde actief was. Sinds vorig jaar is ze voorzitter van Glastuinbouw Nederland, de branchevereniging van glastuinbouwondernemers. Sinds 2019 is ze ook voorzitter van Greenports Nederland', zo meldt DKH.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer