ForFarmers schort aandeleninkoop op vanwege onzekerheid grondstoffen

Veevoerbedrijf ForFarmers stopt voorlopig met het inkopen van eigen aandelen vanwege de 'significant toegenomen onzekerheid rondom de grondstof- en gasprijzen' als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Het lopende inkoopprogramma ter waarde van maximaal 50 miljoen euro wordt tijdelijk opgeschort.

ForFarmers+schort+aandeleninkoop+op+vanwege+onzekerheid+grondstoffen
© ForFarmers

In februari bleek al dat de oplopende prijzen voor grondstoffen en energie voor hoofdbrekens zorgden bij ForFarmers. De onderneming had vorig jaar moeite om de hogere kosten volledig door te berekenen waardoor de winstmarge onder druk stond.


Het bedrijf zei toen ook te verwachten dat de grondstof- en energieprijzen hoog zouden blijven, mede gezien de 'zorgwekkende politieke situatie' rondom Rusland en Oekraïne.


23 miljoen euro

Aandeleninkoopprogramma's zijn voor beursgenoteerde ondernemingen een manier om hun aandeelhouders te belonen en te laten meeprofiteren van behaalde resultaten. Het inkoopprogramma bij ForFarmers was gestart in december. Sindsdien heeft de onderneming al meer dan 23 miljoen euro aan de aandeleninkoop gespendeerd.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Doordat er afgelopen maanden relatief veel aandelen ForFarmers zijn verhandeld, konden er volgens het bedrijf in de voorbije periode wat meer aandelen worden ingekocht dan verwacht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer