ForFarmers komt met toevoeging voor betere benutting ruwvoer

ForFarmers introduceert RumaxX, een toevoeging die voerwinstverhogend moet werken voor melkveerantsoenen. Deze toevoeging helpt de koe ruwvoer beter om te zetten naar melk.

ForFarmers+komt+met+toevoeging+voor+betere+benutting+ruwvoer
© twan wiermans

Zonder verdere aanpassingen in het rantsoen stijgt de melkproductie, met behoud van vet- en eiwitgehaltes. RumaxX werkt volgens de coöperatie zowel bij goede als mindere kwaliteit ruwvoer. Dus ook bij de mindere kuilkwaliteit van dit jaar zou het een doeltreffende oplossing kunnen zijn om de melkproductie beter op peil te houden.

RumaxX bestaat uit plantextracten die de pensmicroben stimuleren en daarmee zorgen voor een efficiëntere omzetting van ruwvoer naar melk. Na een aanpassingsperiode van ongeveer twee weken zijn de effecten op de melkproductie al zichtbaar en stabiel, stelt de veevoederonderneming.

Proeven: 1,3 kilo meer meetmelk

In voerproeven onder gecontroleerde omstandigheden resulteerde toepassing van RumaxX consequent in een melkproductiestijging van 0,9 kilo per koe per dag en een lichte toename van het vetgehalte, meldt ForFarmers. Omgerekend naar meetmelkproductie betekent dit een toename van de meetmelkproductie met 1,3 kilo per koe per dag. Waar melkproductiestijging vaak gepaard gaat met een daling van vet- en eiwitgehaltes, blijven de gehaltes bij RumaxX minimaal gelijk.

Afgezien van toevoeging van RumaxX in een gemengd rantsoen of verwerkt in brok, hoeft de melkveehouder niets aan te passen om de melkproductiestijging te behalen. Vanwege de relatief geringe investering kan hiermee bij de huidige melkprijs van 38 cent per kilo melk een extra voerwinst van 75 euro per koe per jaar worden behaald, aldus ForFarmers. Daarbij is RumaxX non-gmo. De toevoeging kost ongeveer 10 cent per koe per dag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
 • Zondag
  29° / 16°
  5 %
Meer weer