Veel onduidelijkheid over codering op plantenpaspoort

Bij veel laanboomkwekers heerst onduidelijkheid over welke code ze moeten aanvragen tijdens de veldkeuring, zodat het EU-plantenpaspoort voldoet aan de bestemming. Dat meldt LTO-vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen.

Veel+onduidelijkheid+over+codering+op+plantenpaspoort
© Vidiphoto

Per land kunnen andere of aanvullende codes nodig zijn. Als de juiste codes tijdens de veldkeuring niet zijn aangevraagd, dan kan de order niet naar het betreffende land worden geëxporteerd.

Om te weten wat kwekers tijdens de veldkeuring moeten melden, kunnen zij op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit een lijst met codes downloaden. Zij moeten er wel rekening mee houden dat deze lijst niet hetzelfde blijft. Er wordt dan ook aangeraden om met enige regelmaat een actuele lijst te downloaden.

Volgens LTO-vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen gaat het om een ingewikkelde en uitgebreide lijst. De vakgroep adviseert kwekers om deze vanuit de cultuurgroep met de vaste keurmeester van Naktuinbouw te bespreken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer