Boom%2D+en+bollentelers+samen+in+afzet+Roemeni%C3%AB
Nieuws
© Arie Meijer

Boom- en bollentelers samen in afzet Roemenië

Een aantal bedrijven in de bloembollen- en boomteelt gaat drie jaar samenwerken voor de afzet naar Roemenië. Deze week is de samenwerkingsovereenkomst getekend.

Onder de vlag van Royal Anthos is hiermee het startsein gegeven voor een marktontwikkelings-programma gericht op de Roemeense institutionele markt.

Het consortium bestaat uit Boomkwekerij Ebben, Molter BV, JUB Holland, Gebr. Seuren BV, Nophadrain, VicLandscapes, Van Den Berk Boomkwekerijen en Royal Anthos.

De samenwerking is volgens het Partners in Business (PIB)-programma. Dit programma is een format van RVO, waarmee door inzet van publieke en private gelden marktpotentieel voor Nederlandse ondernemers wordt uitgewerkt.

In samenwerking met lokale partijen en de inzet van de economische - en landbouwafdelingen van de Nederlandse Ambassade wordt gewerkt aan het positioneren van de Nederlandse technologie, plantmateriaal en kennis in Roemenië.

Urban Landscapes

Onder de noemer Urban Landscapes Romania / Green City gaan deze zeven Nederlandse bedrijven met het marktpotentieel van Roemenië aan de slag door de inzet van een palet van activiteiten gericht op publieke en private partijen.

'Stedelijke ontwikkeling in Roemenië en de positie van groen daarin vraagt producten en kennis die leden van het consortium kunnen leveren', aldus Leon Smet, secretaris van Anthos. De Roemeense markt biedt volgens deze bedrijven kansen op de langere termijn voor Nederlandse exportbedrijven van boomkwekerijproducten en bloembollen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
 • Maandag
  12° / 8°
  20 %
Meer weer