Heineken stopt met verkoop en productie bier in Rusland

Heineken stopt met de productie en verkoop van zijn bier in Rusland. Dat doet de bierbrouwer uit protest tegen de Russische invasie van Oekraïne.

Heineken+stopt+met+verkoop+en+productie+bier+in+Rusland
© DIRK HOL

Heineken produceert in Rusland ook veel lokale biermerken en gaat nadenken over wat het met al zijn Russische activiteiten wil doen.

De Russische activiteiten worden nu losgekoppeld van de rest van het bedrijf om de stroom van geld en royalty's uit het land te stoppen.

'Heineken wil geen financieel voordeel meer hebben uit de Russische activiteiten', aldus het bedrijf in een statement. Heineken maakt in Rusland onder meer de bieren Zhigulevskoe en Oxota voor de lokale markt. Met zo'n 1.800 werknemers is het bedrijf naar eigen zeggen de derde brouwer van het land. De Russische markt vertegenwoordigt minder dan 2 procent van de wereldwijde omzet van Heineken.

De bierbrouwer stopte vorige week al met de export naar Rusland vanwege de oorlog. Ook werden toen alle nieuwe investeringen in het land stopgezet.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer