Sterk Rogge Bier is Bioproduct van 2021

Het Sterk Rogge Bier van Gulpener Bierbrouwerij werd onlangs uitgeroepen tot Bioproduct van 2021. Daar zijn ze niet alleen bij de brouwerij trots op, maar dat is zonder twijfel ook bioboer Felix Huntjens uit Schin op Geul, de leverancier van het rogge dat in het winnend biertje is verwerkt.

Sterk+Rogge+Bier+is+Bioproduct+van+2021
© Twan Wiermans

Voor de titel Bioproduct van 2021 waren 31 producten genomineerd. Ruim vijfduizend mensen brachten een stem uit. Uit de top 5 koos een vakjury de winnaar. Op de tweede plaats eindigde Oerbouillon en de derde plek was voor Opvolgmelk van Pure Goat Company. Oerbouillon won ook de publieksprijs.

De uitslag van de productverkiezing werd tijdens de Biokennisweek vanuit de Brabanthallen in Den Bosch bekendgemaakt via een livestream. De jury roemde vooral het feit dat het Gulpener Brouwerij is gelukt de drie pijlers biologisch, duurzaamheid en smaak te laten samenvloeien in een geslaagd eindproduct.


Lokale insteek

'Ik wist dat we bij de laatste vijf zaten, maar wanneer je hoort dat jouw product heeft gewonnen, doet dat toch iets met je', zegt Huntjens. 'Dat er een reële kans bestond dat we zouden winnen, daar ging ik wel van uit. Het is een uniek product met een lokale insteek en dat zijn goede troeven. Het is niet alleen een lekker biertje, het verhaal erachter moet ook kloppen en die mening was de jury ook toegedaan.'


Directeur Jan-Paul Rutten van Gulpener Bierbrouwerij reageerde meteen via de liveverbinding met de studio. 'Ik heb mijn biertje al ingeschonken. Dit is waanzinnig mooi. Een gave prijs. We produceren al 15 jaar biologische producten in onze brouwerij en dit is de next step', zei hij over de samenwerking die Gulpener voor dit bier met Huntjens aanging.


Bedrijfsfilosofie

De bedrijfsfilosofie van Gulpener is dat de grondstoffen voor zijn bieren binnen een straal van 40 kilometer worden geproduceerd. Dat is volgens Huntjens ook het mooie aan het concept van de relatief kleine bierbrouwer.

De kans is groot dat Sterk Rogge Bier een blijvertje is. Huntjens: 'Dat merkten we ook al aan de enthousiaste reacties van de mensen die het biertje kochten. Deze prijs doet daar nog een schepje bovenop.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 4°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer