Omzet Lely daalt licht door onderdelentekort

De omzet van Lely over 2021 daalt 1 procent ten opzichte van het jaar ervoor en komt daarmee op 611 miljoen euro. Die daling komt deels door een onderdelentekort. Toch is het resultaat volgens het bedrijf in lijn met de voorspelde plannen.

Omzet+Lely+daalt+licht+door+onderdelentekort
© Lely

Corona bleef de bedrijfsvoering vorig jaar beïnvloeden, geeft Lely aan. Daarnaast zorgden de wereldwijde tekorten aan componenten voor extra uitdagende omstandigheden. Toch leverde het bedrijf in 2021 de duizendste Vector, een automatisch voersysteem. Daarnaast rolde de tienduizendste Astronaut A5-melkrobot van de band.

Verder werd de vierde Lely Orbiter melkverwerker op boerderijniveau in ons land geplaatst. Het bedrijf wil dit systeem ook in België en Duitsland introduceren. Hoewel het wereldwijde onderdelentekort en een onzekere situatie blijven, kijkt Lely naar eigen zeggen met veel vertrouwen naar de toekomst. In verband met de verwachte groei van het bedrijf wordt geïnvesteerd in vastgoed en het aantrekken van nieuwe medewerkers.Het Lely Park in Pella in Iowa in de Verenigde Staten en de uitbreiding van de Campus in Maassluis worden dit jaar geopend. Lely heeft onlangs besloten om de commerciële activiteiten in Rusland en Wit-Rusland te staken vanwege de militaire invasie van Rusland in Oekraïne.


THEMA OEKRAÏNE: Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Deze oorlog heeft ook gevolgen voor de Nederlandse landbouwsector. Volg de laatste ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer