CEO Lely: 'Nu kunnen we innoveren in plaats van halveren'

Het Lely Sphere-stalsysteem is sinds deze maand officieel erkend en opgenomen op de Regeling ammoniak en veehouderij (RAV)-lijst. De Lely Sphere zuigt stallucht af en scheidt de dikke mest van urine. Hierdoor wordt in open ligboxstallen 70 procent ammoniakemissie gereduceerd.

CEO André van Troost van Lely vindt nu ook dat de politiek moet luisteren en moet inzetten op innovatie. 'Veehouders hebben veel werk verzet om lagere emissies aan te tonen. Bij die laatste stap om te verlagen, die Den Haag zo graag ziet, kunnen we helpen. We roepen als Lely al langere tijd dat we niet moeten halveren of reduceren, maar innoveren. Het wordt tijd dat Den Haag hiervoor openstaat, een stap richting ons zet en een steentje bijdraagt aan deze innovatie, bijvoorbeeld met subsidies.'

Van Troost vindt deze innovatie belangrijk. 'We kunnen aantonen dat voor elke koe die we in Nederland weghalen, er twee worden bijgezet in China. De wereldwijde melkconsumptie blijft toenemen. Wij verkopen ook melkrobots in China en dat betekent dat ik daar twee keer meer robots kan verkopen dan in Nederland. Met deze innovatie verkopen we misschien wel meer robots in Nederland. Maar daar gaat het ons niet om. Dit is onze thuismarkt en we komen op voor de lokale ondernemers.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer