Lely+stuurt+minister+Van+der+Wal+open+brief
Nieuws
© Frits Huiden

Lely stuurt minister Van der Wal open brief

In het Financieel Dagblad van vandaag staat een open brief van Lely aan minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof. Daarin nodigt het bedrijf de minister uit voor een gesprek over hoe met evenveel koeien en boeren de stikstofuitstoot toch kan worden teruggebracht.

'Fijn dat u er bent. Want de stikstofuitdaging vraagt om een oplossing', schrijft Lely in FD. De oplossing die Lely aangeeft daarvoor in huis te hebben, is de Lely Sphere. 'Een circulair stalsysteem dat de stikstofuitstoot met 70 procent reduceert', stelt het bedrijf dat is gevestigd in het Zuid-Hollandse Maassluis. Eind november is de Lely Sphere gekozen tot de beste nieuwe uitvinding in de sector.

Weer

 • Donderdag
  8° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer