Agribusiness Award 2021 voor Lely Sphere

Lely is met de Lely Sphere winnaar van de Agribusiness Award 2021. De Lely Sphere reduceert 70 procent van de stikstofuitstoot in de stal en zet de ammoniak dat hierbij vrijkomt om in circulaire meststof.

Agribusiness+Award+2021+voor+Lely+Sphere
© Nieuwe Oogst

In het juryrapport staat onder meer dat de Lely Sphere 'een bijzonder doeltreffende oplossing is voor de huidige complexe stikstofproblematiek. Deze innovatie verbetert niet alleen de milieupresentaties van melkveebedrijven, maar kan er ook voor zorgen dat melkveehouders hun 'license to produce' kunnen behouden en hun bedrijfsrendement versterken.'

Volgens Lely is de Sphere per bespaarde kilo ammoniak 7,5 keer goedkoper dan de reductie via gedwongen krimp van de veestapel. 'In combinatie met het sluiten van mineralenkringlopen, speelt Lely zo effectief in op maatschappelijke en politieke wensen wat een brede acceptatie verdient', aldus de jury.Vanwege de coronamaatregelen vond de uitreiking van de Agribusiness Award van Boerenbusiness online plaats. Finalisten, juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen en presentatrice Roxana van der Meulen waren daarvoor in een studio in Meppel aanwezig. Lely ontvangt de Agribusiness Award, het bijbehorende mediapakket ter waarde van 6.500 euro en een vervolgtraject aangeboden door ABN Amro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer