Melk van boer Reijer uit de Lely Orbiter

Op het vierde melkveebedrijf in Nederland is vrijdag de Lely Orbiter in gebruik genomen. Daarmee is Reijer Rotgans in het Noord-Hollandse Hippolytushoef de vierde boer die op zijn eigen erf melk verwerkt met het automatisch zuivelverwerkingssysteem van Lely.

Onder het label 'Mijn Melk' brengt Rotgans de zuivel nu direct van het erf naar de supermarkt en consument. Zo verhoogt de boer de waarde van zijn melk en speelt hij in op de behoefte van een groeiende groep consumenten aan lokaal geproduceerde producten.

Voor Rotgans is innoveren de sleutel tot een toekomstbestendig bedrijf. 'Boer zijn is meer dan alleen koeien melken. Je moet ondernemend zijn. Er valt meer te halen uit de sector. Groei zit tegenwoordig niet meer in uitbreiding, maar vooral in verbreding van de activiteiten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer