Future Crops teelt meer en betere basilicum in verticaal systeem

Het geavanceerde verticale landbouwsysteem van Future Crops schaalt op om basilicum met een hoge opbrengst en een lange levensduur te telen. Het bedrijf gaat in de toekomst gebruikmaken van eigen basilicumzaden.

Future+Crops+teelt+meer+en+betere+basilicum+in+verticaal+systeem
© Future Crops

AgriTech start-up Future Crops is een Israëlisch-Nederlandse onderneming en verhoogt de productie van basilicum voor de Europese markt. De teelt vindt voornamelijk plaats op een verticale boerderij van 2.000 vierkante meter die op zonne-energie wordt aangedreven. De techniek zorgt voor een aromatische basilicumvariëteit zonder gebruik van pesticiden.

De gepatenteerde zaden zijn ontwikkeld door Nativ Dudai bij de Israeli Agricultural Research Organization. Dudai wordt beschouwd als een prominent figuur bij het in kaart brengen, kweken en ontwikkelen van basilicumvariëteiten. Zijn onderzoeksteam was de eerste ter wereld die het hele genoom van zoete basilicum heeft samengesteld.


Noord-Europa minder ideaal voor basilicum

Basilicum heeft dagelijks minimaal vijf uur zon nodig en gedijt goed in warme, gematigde subtropische klimaten. Het kruid is zeer gevoelig voor kou, waardoor Noord-Europa een minder ideale plek is voor het kweken van basilicum.

'De meeste basilicumvariëteiten van vandaag zijn ontwikkeld om buiten te groeien, zowel in open velden als in kassen', legt Dudai uit. 'Ons doel was om variëteiten te kweken die het beste zouden passen in het nieuwe geheel van verticale landbouw. We hebben in het bijzonder gezocht naar eigenschappen als veerkracht tegen omgevingsstress, opbrengstmogelijkheden en smaak- en textuureigenschappen.'

Future Crops ontwikkelde binnen de verticale landbouw ideale klimaatomstandigheden voor zijn basilicum, waardoor het kruid het hele jaar door kan gedijen, zelfs tijdens de koude Nederlandse winter. Uitgerust met precisielandbouwtechnologie wordt dit basilicumgewas volledig gecontroleerd gekweekt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer