Infarm trekt 200 miljoen dollar kapitaal aan

Infarm heeft voor 200 miljoen dollar, ruim 177 miljoen euro, aan kapitaal van investeerders aangetrokken. Het nieuwe kapitaal voor de aanbieder van verticale teeltsystemen is bedoeld voor uitbreiding van de activiteiten in de Verenigde Staten, Canada, Japan en Europa.

Infarm+trekt+200+miljoen+dollar+kapitaal+aan
© Aerofarms

Verder wil het Nederlandse bedrijf de markt op in Azië, de Pacific en het Midden-Oosten. Doel van Infarm is om in 2030 te beschikken over honderd teeltcentra in twintig landen. Het extra kapitaal komt van bestaande en nieuwe investeerders.

Qatar Investment Authority is er daar een van en wil de uitbreiding van Infarm naar landen in het Midden-Oosten ondersteunen. Het eerste teeltcentrum in Qatar wordt in 2023 geopend. Daar gaat het bedrijf kruiden, salades, tomaten, aardbeien en diverse andere bladgroenten en vruchtgewassen telen.


Infarm heeft nu commerciële activiteiten in meer dan vijftig steden in elf landen in Europa, Noord-Amerika en Azië. De onderneming exploiteert meer dan zeventien teeltcentra en meer dan 1.400 in-store boerderijen voor dertig grote supermarkten. Dat betreft onder meer Aldi Süd, Amazon Fresh, Auchan, Casino, Edeka, Intermarché, Kaufland, Marks & Spencer, Metro en Selgros. Het bedrijf opereert vanuit Amsterdam.
Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer