WUR en Infarm willen teelt hydrocultuurtomaten optimaliseren

Wageningen University & Research (WUR) en verticalfarmingbedrijf Infarm gaan samen onderzoeken hoe Infarm de teelt van hydrocultuurtomaten kan optimaliseren. Met maximale smaak, voedingswaarde en opbrengst.

WUR+en+Infarm+willen+teelt+hydrocultuurtomaten+optimaliseren
© Infarm/diephotodesigner

Het onderzoeksprogramma bestaat uit drie met elkaar samenhangende projecten met een looptijd van vier jaar. Bij het onderzoek worden ultramoderne sensoren en scanners gebruikt om de groeisnelheid, gezondheid en het voedingsstoffengehalte van de tomaten te evalueren.

Door te kijken naar de fysieke eigenschappen van de tomaten, de optimale hoeveelheid licht en andere factoren, kan Infarm de tomatenproductie in zijn vertical farms naar eigen zeggen op wereldwijdniveau opvoeren. Zo hoopt het bedrijf te voldoen aan de vraag van de consument naar jaarrond verse tomaten.

Het onderzoek moet nieuwe gegevens en kennis opleveren van de wisselwerking tussen planten en hun omgeving, plantenfysiologie, mathematische modellering en sensortechnologie. Volgens hoofdonderzoeker Leo Marcelis van WUR kan dat enorme implicaties hebben voor de verticalelandbouwsector als geheel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer