Zeeuwse loonwerker brengt met sleepslang digestaat in graszaadperceel

Loonbedrijf Timmers Agro Service uit het Zeeuwse Kerkwerve bemest met digestaat een perceel graszaad van 7,5 hectare bij akkerbouwbedrijf De Noordhoek in Zonnemaire. Tontrans uit het Brabantse Best zorgt voor het mesttransport.

Zeeuwse+loonwerker+brengt+met+sleepslang+digestaat+in+graszaadperceel
© Anton Dingemanse

'De omstandigheden zijn goed, met links en rechts nog een nat plekje', zegt chauffeur Dirk Timmers. 'De grond is afgelopen week goed opgedroogd. Dinsdag viel hier op Schouwen-Duiveland nog 3 millimeter regen. Daardoor hadden we eerst wat oponthoud. We hebben ook een deel van de opdrachten doorgeschoven naar volgende week.'

De vloeibare mest is digestaat wat voorkomt uit een vergister en bestaat onder meer uit varkensdrijfmest met diverse coproducten. 'We merken dat overal de kelders goed vol zitten', licht Timmers toe. 'Akkerbouwers vinden kunstmest te duur, dus ze willen nu meer vloeibare mest toepassen. De vraag naar vloeibare meststoffen is gigantisch.'


Tarwepercelen

De loonwerker uit het Zeeuwse Kerkwerve begon maandag met mest rijden bij een veehouder. Woensdag konden ze met het materiaal op de eerste graszaadpercelen terecht. Timmers Agro Service heeft plannen om volgende week ook de eerste tarwepercelen te bemesten, maar dan moet het wel droger zijn.

Qua tijd van bemesten start het seizoen volgens Timmers iets later dan normaal. 'Een week tot anderhalve week later. Vorig jaar waren we al op 16 februari aan de gang, maar dat was bijzonder.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer