Van Oers United sluit aan bij stichting Samen Tegen Voedselverspilling

Van Oers United sluit zich aan als partner van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. De internationale teler en leverancier van groente en fruit wil voor 2030 voedselverspilling met 50 procent reduceren.

Van+Oers+United+sluit+aan+bij+stichting+Samen+Tegen+Voedselverspilling
© Job Hiddink

Daarmee bindt Van Oers zich aan het streven van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling om jaarlijks 1 miljard kilo goed voedsel binnen de keten te houden. De verspillingsreductie past ook binnen de Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties.

Van Oers kijkt uit naar de samenwerking. 'Voedselverspilling is een groeiend probleem', zegt algemeen directeur Arno van Dongen. 'Als internationale teler nemen wij daarom ook op dit vlak onze verantwoordelijkheid. De impact van onze ambities is nog groter als we onze krachten bundelen met andere partijen.'

Op het platform van Samen Tegen Voedselverspilling bundelen bedrijven hun krachten, netwerk en kennis om innovatieve oplossingen te bedenken en ontwikkelen tegen voedselverspilling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer