Frontpakker Lemken ontlast chauffeur bij zware omstandigheden

De Duitse machinefabrikant Lemken heeft de frontpakker VarioPack aangepast. Het werktuig is nu verkrijgbaar met een hydraulisch instelbare stuurgevoeligheid, zodat de frontpakker nauwkeuriger loopt.

Frontpakker+Lemken+ontlast+chauffeur+bij+zware+omstandigheden
© Eigen Foto

Deze functie is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op glooiend terrein of gps-gestuurde trekkers. De spoorstabiliteit van de pakker ontlast de trekkerchauffeur, die bij zware omstandigheden nu niet of nauwelijks hoeft tegen te sturen.


Optioneel kan de Variopack worden aangestuurd met een voorgespannen hydraulische cilinder met stikstofbol.
Optioneel kan de Variopack worden aangestuurd met een voorgespannen hydraulische cilinder met stikstofbol. © Eigen Foto

Het sturen van de VarioPack werkt mechanisch. Ook is het mogelijk het werktuig aan te sturen met een voorgespannen hydraulische cilinder met stikstofbol. Hierbij kan de druk zo worden ingesteld, dat de pakker goed terug kan naar de middenpositie. Dit kan worden afgestemd op de actuele omstandigheden. Op die manier kan de gebruiker beter exact aansluitende gangen realiseren.


Onregelmatige bewegingen

Dat is bijvoorbeeld belangrijk bij hellende percelen of ter voorkoming van onregelmatige bewegingen. Die kunnen ontstaan door een vertraagde reactie op stuurbewegingen van de trekker, wanneer deze is voorzien van gps-besturing. Lemken heeft bij het aangepaste werktuig vastgehouden aan de constructie met wielnaven in het midden van de pakker.

De VarioPack is vanaf medio 2022 verkrijgbaar in een starre uitvoering met een werkbreedte van 2,5 tot 4 meter. Deze versies hebben een ringdiameter van 90 centimeter. De inklapbare uitvoering is leverbaar met een werkbreedte van 4 tot 6 meter en een ringdiameter van 70 of 90 centimeter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer