Werkgang minder door dubbele kopeg in fronthef

Bakker ADC in het Groningse Lutjegast heeft een bijzondere kopeg in de fronthef gebouwd. Hiermee is direct een aangedreven grondbewerking te doen in dezelfde werkgang als het ploegen. Dat bespaart een werkgang in het voorjaar.

Werkgang+minder+door+dubbele+kopeg+in+fronthef
© Bakker ADC

Basis is een Lemken Zirkon 10 die bestaat uit twee delen van 2,5 meter breed. Op beide scharnierpunten is een arm van 1,48 meter gezet, zodat de beide kopegdelen verder buiten de trekker werken. De originele aandrijving is verlengd met een extra aftakas, twee lagerblokken en tussenas. De kopeg werkt nu 2,1 meter breed over de vorige werkgang en laat de laatste 40 centimeter onbewerkt, om de voor niet te verstoren.Om gewicht te besparen, zijn de egalisatieplaten en kooirollen verwijderd. Twee paar loopwielen zorgen voor de bodemvolging. Om recht te werken, terwijl een wiel door de voor rijdt, zijn de aanslagpunten bijgesteld. Er is niets gelast, maar alleen geflensd waardoor de kopeg in twee uur weer is terug te bouwen naar standaard. Een boost op de frontaftakas van de New Holland T7 ontbreekt, maar de snelheid ligt wel op 6 kilometer per uur.


Elke werkgang met de ploeg bewerkt een deel van de kopeg de ruggen van de voorgaande werkgang.
Elke werkgang met de ploeg bewerkt een deel van de kopeg de ruggen van de voorgaande werkgang. © Bakker ADC


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer