Schijveneg Lemken uit te breiden met precisieverdeler voor vloeibare mest

De compacte schijveneg Heliodor van Lemken is vanaf maart 2022 leverbaar met een installatieset voor de opbouw van een DosiMat DMX-precisieverdeler van Vogelsang. Met de precisieverdeler kan bijvoorbeeld drijfmest worden ingewerkt.

Schijveneg+Lemken+uit+te+breiden+met+precisieverdeler+voor+vloeibare+mest
© Eigen Foto

Volgens de Duitse machinefabrikant heeft de Heliodor goede eigenschappen voor deze combinatie. Door de compacte en lichte constructie heeft de trekker weinig extra hef- en trekvermogen nodig.

De DosiMat DMX kenmerkt zich door een gelijkmatige verdeling, zowel bij een lage als een hoge dosering. De combinatie met de Lemken-machine werkt relatief eenvoudig. De vloeibare mest die van bovenaf in de DosiMat wordt aangebracht gaat naar een rotor die met snijmessen de doorstroming optimaliseert. Vervolgens wordt de mest in afzonderlijke slangen geperst.

Hierbij worden vezels en andere grove bestandsdelen verkleind. Dat zorgt ervoor dat verstoppingen worden voorkomen. De slangen leiden naar het gedeelte achter de eerste rij schijven van de Heliodor. Daar wordt de mest geïnjecteerd en vanaf de tweede schijvenrij en de nalooprollen ingewerkt.


In het gedeelte achter de eerste rij schijven wordt de drijfmest geïnjecteerd.
In het gedeelte achter de eerste rij schijven wordt de drijfmest geïnjecteerd. © Eigen Foto

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer