DLG bekroont toekomstvisies

De Duitse organisatie DLG heeft vijf concepten uit de mechanisatiebranche aangewezen als Agrifuture Concept Winner, als onderdeel van de uitgestelde beurs Agritechnica. De beste toekomstbeelden kwamen volgens DLG van Amazone, de Technische Universiteit Braunschweig, Kubota, Bayer Crop Science en Fendt.

DLG+bekroont+toekomstvisies
© Agritechnica.com/Kubota

Fendt toont met het H2-Agrar-project een waterstofproject waarbij de landbouw wordt gebruikt als producent maar ook als gebruiker voor machines en trekkers.

Kubota baart het meeste opzien met het Automated Fruit Picking System waarbij aan een draad verbonden drones fruit plukken in boomgaarden. Dat doen ze selectief en de aan- en afvoer van het fruit gebeurt volledig autonoom of gewoon met de trekker in kisten.

De Technische Universiteit Braunschweig benadert met zijn Spot Farming-visie de leef- en groeimogelijkheden van een plant via management, omgevingsfactoren, minimale chemie en uitgangsmateriaal. Amazone heeft juist een visie waarbij alle gewassen op vaste teeltrijen groeien op 50 centimeter en er per rij specifiek wordt geteeld en bemest.


Tekst gaat verder onder video.

Bayer Crop Science Division bedacht een geïntegreerd driftmanagmentconcept dat de spuit op de juiste wijze instelt op basis van de middeletiketten en de windsnelheid en -richting. Zo nodig worden automatisch driftreducerende doppen of kantdoppen geactiveerd. Dit alles gebeurt geheel automatisch.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer