Helma Verberkt per 1 april nieuwe directeur Artemis

Helma Verberkt is de nieuwe directeur van Artemis. Met ingang van 1 april volgt zij Piet Boonekamp op. Verberkt is nu nog senior beleidsspecialist en programmamanager plantgezondheid bij Glastuinbouw Nederland.

Helma+Verberkt+per+1+april+nieuwe+directeur+Artemis
© Glastuinbouw Nederland

Artemis is de belangenvereniging van producenten en distributeurs van biologische bestrijders en bestuivers, natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen en biostimulanten. Verberkt begint bij Artemis met een duidelijk doel voor ogen: bijdragen aan het Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie gewasbescherming 2030, dat mede door werk van Boonekamp al in de steigers is gezet.

'De ambities zijn hoog, maar het is goed om de lat hoog te leggen. Ik zie veel mogelijkheden om het ecosysteem in de agrarische sector te versterken. Vanuit de glastuinbouw hebben we er met alle belanghebbenden hard aan gewerkt om een systeemaanpak neer zetten', licht Verberkt toe.


Bij de bron beginnen

'Niet langer meer de symptomen bestrijden, maar bij de bron beginnen', vervolgt de nieuwe directeur. 'Op kleine schaal heb ik al gezien hoe succesvol dat kan zijn. Het wordt een uitdaging, maar wel een waar Artemis voor staat en waar de nodige maatschappelijke druk op wordt gelegd.'

Artemis-voorzitter Bart Sosef heeft alle vertrouwen in de opvolger van Boonekamp. Dat de rol van directeur vanuit een andere hoek wordt ingevuld, zie hij als een extra meerwaarde. 'Wat Verberkt toevoegt, naast haar wetenschappelijke achtergrond, is de lijn naar de praktijk in de land- en tuinbouw. Ze heeft veel dossierkennis, een groot netwerk en wordt gerespecteerd in de sector.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  25 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer