Veel vragen over nieuwe cao glastuinbouw

De telefoon van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw en beleidsspecialisten Arbeid van Glastuinbouw Nederland staat roodgloeiend. Werkgevers en uitzendbureaus hebben veel vragen over de nieuwe cao voor de glastuinbouw.

Veel+vragen+over+nieuwe+cao+glastuinbouw
© Nieuwe Oogst

De vragen hebben betrekking op de tekst van het akkoord dat de vakbond en werkgeversorganisaties op 31 januari hebben gesloten. Werkgevers en ook uitzendbureaus willen de nieuwe regels met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 in- en uitvoeren. De betrokken werkgevers- en werknemersorganisaties hebben laten weten zo spoedig mogelijk de teksten van de nieuwe cao voor hun leden beschikbaar te hebben en te verspreiden.Aan de andere kant is de tekst nodig bij het aanmelden van de afspraken bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om vervolgens deze algemeen verbindend te laten verklaren. 'Hoe eerder er duidelijkheid bestaat over de teksten, des te sneller de juiste toepassingen in de systemen kunnen worden ingevoerd', benadrukt specialist Arbeid Peter Loef van Glastuinbouw Nederland.


De betrokken cao-partijen komen daarom binnenkort bij elkaar om tot een duidelijke tekst voor de nieuwe cao te komen. Ondernemers en hr-specialisten worden opgeroepen om alle vragen zo spoedig mogelijk in te dienen bij de Werkgeverslijn land- en tuinbouw, zodat die meegenomen kunnen worden in het vervolgtraject.

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer