Storm Corrie veroorzaakt geen schade in land- en tuinbouw

Storm Corrie lijkt geen noemenswaardige schade veroorzaakt te hebben in de land- en tuinbouw. Dat blijkt uit navraag bij verzekeraars. Bij Interpolis en Agriver kwamen geen schademeldingen binnen van boeren en tuinders.

Storm+Corrie+veroorzaakt+geen+schade+in+land%2D+en+tuinbouw
© Agriport A7

Maandagochtend gold code oranje voor (zeer) zware windstoten in Noord-Holland, Friesland, het Waddengebied en het IJsselmeer. Het KNMI beëindigde de code rond het middaguur. In een groot deel van het land komen nog zware windstoten (75-100 kilometer per uur) voor, hiervoor is code geel van kracht.

Boeren op de Waddeneilanden geven aan dat de storm niet tot overlast heeft gezorgd. 'We zijn het hier wel gewend dat het hard waait', zegt Arnold Langeveld van LTO Noord-afdeling Texel.


Ganzen aangespoeld

Door het hoge water en de hard wind spoelden langs de Friese Waddenkust onder andere ganzen aan. Volgens een medewerker van Wetterskip Fryslân gaat het om meer vogels dan normaal tijdens een storm, geeft hij tegenover Omrop Fryslân aan. Of er een relatie is met vogelgriep, is niet bekend. Wetterskip houdt een opruimactie tussen Hallum en Holwerd.

Interpolis stuurde zondagavond een mail met tips naar zijn klanten om schade te voorkomen of te beperken. Zo werden glastuinders opgeroepen vanaf windkracht 9 de luchtramen van de kassen volledig te sluiten, fust en losse onderdelen rond het bedrijf op te ruimen en op de veiligheid van personen te letten. Veehouders werden getipt de staldeuren goed te sluiten.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer