De Heus neemt Feijen Diervoeders in Dalfsen over

De Heus neemt Feijen Diervoeders in het Overijsselse Dalfsen over. De onderhandelingen werden 4 februari afgerond.

De+Heus+neemt+Feijen+Diervoeders+in+Dalfsen+over
© Twan Wiermans

De Heus heeft negen fabrieken die bijna aan hun maximale capaciteit zitten. De productielocatie van Feijen maakt verdere groei mogelijk, geeft De Heus aan. De productielocatie van Feijen biedt bovendien extra flexibiliteit in productiemogelijkheden.

De koninklijke voerleverancier kan daardoor ook beter inspelen op de groeiende behoefte aan verschillende ketenconcepten. De productiecapaciteit van 85.000 ton van Feijen Diervoeders wordt voor circa 35 procent gerealiseerd met rundveevoeders en voor 65 procent met varkensvoeders.


Geen opvolgers

Feijen Diervoeders is een familiebedrijf en bestaat sinds 1870. Ton Feijen gaf enige tijd geleden aan een stap terug te willen doen, waarop Richard Feijen aangaf het bedrijf niet alleen te willen voortzetten. 'Ook zijn er geen opvolgers binnen de familie. Daarnaast opereren we in een uitdagende tijd waarin we een forse krimp van de Nederlandse veestapel verwachten', meldt Feijen Diervoeders op zijn website.

Het rundveeteam blijft onder de naam Feijen Diervoeders opereren en Raymond Holtmaat blijft hoofd rundveeteam. Henk van Ginkel van het Feijen-Geurts-varkensteam wordt verantwoordelijk voor de aansturing van het Feijen rundveeteam en het Feijen-Geurts-varkensteam. Op korte termijn wordt bekeken hoe de verschillende bedrijfsprocessen van Feijen en De Heus zo goed mogelijk op elkaar kunnen worden aangesloten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer