De Heus verkoopt pluimveeslachterijen

Koninklijke De Heus heeft de pluimveeslachterijen van Van Miert en Mieki Hunsel verkocht aan Exportslachterij Clazing. De Heus verwerft een minderheidsbelang in Clazing. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet de voorgenomen transactie nog goedkeuren.

De+Heus+verkoopt+pluimveeslachterijen
© Vidiphoto

Onlangs sloot De Heus een overeenkomst om de slachterijen van Van Miert en Mieki Hunsel over te nemen. Hiermee wilde het bedrijf bijdragen aan het behoud van voldoende slachtcapaciteit in de vleeskuikensector.

Nu doet De Heus de twee pluimveeslachterijen van de hand aan Exportslachterij Clazing. De Heus geeft aan zich primair te willen blijven richten op zijn kernactiviteit; diervoeders. In Clazing vond De Heus de juiste partner om zijn belang in de slachterijen van Van Miert over te nemen. Met deze stap worden twee toonaangevende pluimveeslachterijen bij elkaar gebracht en ontstaat een combinatie met veel toekomstperspectief.


Zelfstandig

Pluimveeslachterijen Clazing en Van Miert blijven hun eigen zelfstandige koers voortzetten onder de gezamenlijke leiding van de gebroeders Clazing en Jerry van Miert, waarbij zij op zoek gaan naar mogelijkheden voor de beide organisaties om elkaar te versterken.


De locaties van Van Miert in Breukelen en Hunsel blijven in operatie. De werkgelegenheid blijft geborgd. Als minderheidsaandeelhouder in de nieuwe combinatie zal De Heus zich niet hoeven te bemoeien met de dagelijkse leiding, zodat het bedrijf zich kan richten op zijn kernactiviteiten. Dit stelt de kuikenplanning van De Heus Voeders bovendien in staat om de samenwerking met andere slachterijen te continueren. De Heus blijft zich daarnaast inzetten voor het behoud van een sterke vleeskuikensector.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 13°
  30 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
 • Woensdag
  26° / 16°
  5 %
Meer weer