Ynsect breidt productie uit en versterkt management

De productie van meelwormen door Ynsect is dit jaar al flink gegroeid door de overname van Protifarm. Volgend jaar zet dit door met de nieuwe productie-eenheid die het bedrijf in Frankrijk neerzet. Om alles in goede banen te leiden zijn nieuwe leden voor de raad van bestuur aangewezen en is de rol van de directie aangepast.

Ynsect+breidt+productie+uit+en+versterkt+management
© Winsect

Het Franse bedrijf Ynsect nam in april de Nederlandse meelwormenkweker Protifarm over. Mede hierdoor groeide het bedrijf in minder dan een jaar tijd uit tot een van de wereldleiders in de alternatieve landbouw- en voedingssector. Ynsect bouwt momenteel een derde productie-unit, de grootste 'vertical farm' ter wereld, in het Franse Amiens.

Protifarm wordt nu 'Ynsect Nederland' en het bedrijf richt de nieuwe businessunit 'Ynsect Human Nutrition & Health' op, met voormalig Protifarm-directeur Tom Mohrmann als general manager. Benjamin Armenjon wordt algemeen directeur van de divisie Animal Nutrition & Health van Ynsect, met daarin klanten zoals visvoerproducent Skretting.


Voor de verdere versterking van het management zorgen de nieuwe leden in de raad van bestuur chief strategy officer Shankar Krishnamoorthy, chief growth officer Tina Lawton en chief financial & support officer Isabelle Toledano-Koutsouris.

De bouw van de nieuwe fabriek in Frankrijk en de wijzigingen in het management moeten zorgen voor een versnelling van de groei van Ynsect. De ambitie is het bieden van alternatieve oplossingen om de wereld van voedsel te voorzien.

Daartoe maakt Ynsect naar eigen zeggen gebruik van zelfontwikkelde technologieën die wereldwijd worden beschermd door ongeveer driehonderd patenten voor de productie van meelwormen. De wormen komen van buffalokevers en meeltorren in 'vertical farms'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  30 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer