Zuid-Holland bekijkt situatie damherten opnieuw

Provincie Zuid-Holland gaat opnieuw kijken naar de situatie van de damherten in de Hoeksche Waard. Aanleiding hiervoor is dat de rechter eind december besloot dat Zuid-Holland de tientallen herten niet mag afschieten.

Zuid%2DHolland+bekijkt+situatie+damherten+opnieuw
© Nieuwe Oogst

De provincie gaat de onderbouwing tegen het licht houden, zoals de schade aan landbouwgewassen de de negatieve gevolgen voor de verkeersveiligheid.

Volgens Zuid-Holland kan de populatie niet tot in lengte van jaren blijven doorgroeien. 'Een situatie zoals die in de Amsterdamse Waterleidingduinen, waar uiteindelijk duizenden dieren moesten worden gedood en forse schade ontstond, moet worden voorkomen.'

De provincie wil de herten afschieten omdat volgens haar de populatie steeds verder groeit. 'De groep wordt naar verwachting steeds groter, zal daarbij zorgen voor meer schade aan gewassen en onveilige situaties in het verkeer omdat ze wegen gaan oversteken.'


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer