LTO eist volledige vergoeding hertenschade Oostelijk Flevoland

LTO Noord accepteert onder voorwaarden de in het Flevolandse Faunabeheerplan Edelherten genoemde gedoogzone van 500 meter. Die is nodig rond het nog te creëren leefgebied voor edelherten in Oostelijk Flevoland. Schades moeten volgens LTO dan wel volledig worden vergoed.

LTO+eist+volledige+vergoeding+hertenschade+Oostelijk+Flevoland
© Vidiphoto

In die zone hoeven verder geen preventieve maatregelen te worden genomen en de nultolerantie daarbuiten wordt blijvend gehandhaafd, ook in de natuurgebieden. Buiten de beheerzone wordt bovendien alle schade die edelherten aan gewassen veroorzaken vergoed. Dat zijn in kort bestek de voorwaarden die LTO Noord heeft neergelegd in het overleg over het Faunabeheerplan.

'Het is een illusie om te denken dat de dieren zich aan de gedoogzones houden. Prima als er edelherten komen naar Flevoland, maar we willen er geen schade door lijden. We hebben er niet om gevraagd', zegt voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland.


Administratiekosten

Het Flevolandse Faunabeheerplan Edelherten is nog niet vastgesteld. Zo is nog nader overleg nodig over het schrappen van het eigen risico en de administratiekosten die boeren zouden moeten betalen bij het declareren van gewasschade door edelherten. Michielsen verwacht dat er in november duidelijkheid over komt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer