Nederland scoort goed wat betreft eten groente en fruit in EU

Als het gaat om de dagelijkse inname van vijf porties of meer groente en fruit, scoort de Nederlandse consument goed. Nederland staat op de tweede plek in de Europese Unie (EU). Dit blijkt uit recente cijfers van Eurostat.

Nederland+scoort+goed+wat+betreft+eten+groente+en+fruit+in+EU
© Thierry Schut

In 2019 gaf een op de drie mensen (33 procent) in de EU aan dagelijks geen fruit of groenten te consumeren en slechts 12 procent van de bevolking consumeerde dagelijks de aanbevolen vijf porties of meer. Gemiddeld zei meer dan de helft van de EU-bevolking (55 procent) dat ze dagelijks tussen de één en vier porties fruit en groenten aten.

Van de EU-lidstaten werd de hoogste dagelijkse inname van vijf porties of meer gerapporteerd in Ierland (33 procent van de bevolking), Nederland (30 procent), Denemarken (23 procent) en Frankrijk (20 procent).

De laagste dagelijkse inname werd gevonden in Roemenië, waar slechts 2 procent van de bevolking minstens vijf porties groenten en fruit at, gevolgd door Bulgarije en Slovenië (beide 5 procent) en Oostenrijk (6 procent).


Mannen en vrouwen

De dagelijkse inname van groenten en fruit door vrouwen is hoger dan die van mannen: gemiddeld gaf 58 procent van de vrouwen aan één tot vier porties te eten, vergeleken met 51 procent van de mannen. Hetzelfde gold voor een dagelijkse inname van vijf porties of meer (15 procent van de vrouwen en 10 procent van de mannen).

Uit het onderzoek bleek ook dat meer mannen dan vrouwen aangaven hun inname van groenten en fruit helemaal over te slaan (39 procent versus 27 procent).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer