Update voor zelfrijdende voermengwagen Kuhn

Machinebouwer Kuhn heeft zijn SPW Intensive-zelfrijdende voermengwagen voorzien van een nieuwe motor en extra functies.

Update+voor+zelfrijdende+voermengwagen+Kuhn
© Kuhn

De zelfrijder is te krijgen in zeven modellen van 14 tot 27 kuub inhoud. Hij kreeg een Volvo-motor van 250 pk die voldoet aan de Stage V-emissie-eisen. Deze motor is achterop geplaatst en zorgt voor een gewichtsverdeling waarbij 65 procent op de achteras steunt.

De motor draagt 200 pk van zijn vermogen over op de 2 meter brede laadfrees. In de Viso Space-cabine met volglazen deur en voorruit is een nieuwe CCI 800 kleuren touchscreen gemonteerd voor de bediening. De fabrikant maakt daarvan gebruik door de gegevens via de Kuhn Connect-functie te koppelen op zijn online platform MyKuhn.

Het gebruik van de wagen is zo online te volgen en meldingen zijn te ontvangen wanneer onderhoud nodig is. Optie is voortaan om de vijzels uit te voeren met een K-Nox antislijtlaag. Die zou de levensduur zes keer verlengen. Er is keuze tussen een uitvoering met een topsnelheid van 25 of 40 kilometer per uur.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer