Veiling Hoogstraten boekt voor derde jaar op rij recordomzet

De Belgische groente- en fruitveiling Hoogstraten heeft in 2021 een productomzet van 302 miljoen euro bereikt. Dat is 4 procent meer dan in 2020 en daarmee boekt de coöperatie voor het derde jaar op rij een recordomzet.

Veiling+Hoogstraten+boekt+voor+derde+jaar+op+rij+recordomzet
© Twan Wiermans

De omzetstijging heeft onder meer te maken met de toename van de consumptie van groenten en fruit sinds de start van de coronapandemie. Volgens de veiling droeg ook het feit dat 2021 het 'Internationaal Jaar van Groenten en Fruit' was bij aan het succes. Deze titel werd uitgeroepen door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.


Vooral de Hoogstraatse aardbeien deden het goed. Het verhandelde volume lag in 2021 in totaal op 32,8 miljoen kilo. Dat is 600 ton meer dan in 2020. De coöperatie noemt de prijsvorming in de aardbeien grillig met pieken en dalen. Daardoor zijn er grote rendementsverschillen tussen aardbeientelers.


Het volume van de tomaten was niet zo denderend. Van de vruchtgroente werd afgelopen jaar 14 procent minder verkocht. Volgens de organisatie is dat te wijten aan de impact van het Tomato Brown Rugose Fruit Virus. Ook de stijgende energieprijzen zouden invloed hebben op de productie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer