Co%C3%B6peratie+Hoogstraten+boekt+in+2020+nieuwe+records
Nieuws
© Han Reindsen

Coöperatie Hoogstraten boekt in 2020 nieuwe records

De Belgische Coöperatie Hoogstraten sluit 2020 af met een omzet van 290 miljoen euro. Dat is 48 miljoen euro of 19,8 procent hoger dan het vorige recordjaar 2019.

Coöperatie Hoogstraten concentreert zich vooral op de vermarkting van groenten en fruit in het belang van de 223 teler-vennoten. Een areaaluitbreiding in de tros- en specialtomaten ligt ten dele aan de basis van dit omzetrecord.

Maar achter dit cijfer zit volgens Coöperatie Hoogstraten meer. 'De kennis en expertise in de organisatie en op de teeltbedrijven bleken voldoende wendbaar om de marktsituatie, die volledig verstoord was door de coronapandemie, aan te pakken.'


De prijsvorming van de aardbeien profiteerde het meest van de grotere vraag vanuit de retail en de toegenomen focus op lokaal en gezond voedsel. Met een gemiddelde prijs net boven de 4 euro per kilo werd een nieuw record geboekt.


Middenprijs tomaten

Tomaten hadden het moeilijker om zich staande te houden. Met 1,60 euro per kilo noteerden de specialtomaten een middenprijs in lijn met de afgelopen jaren maar de standaardtomaten kenden de slechtste prijsvorming sinds het begin van deze eeuw (0,60 euro per kilo). Het algemene beeld voor de andere producten, zoals paprika, komkommer en zachtfruit, toonde licht stijgende volumes en een stabiele tot iets betere prijsvorming.

Maar voor Coöperatie Hoogstraten stopt het niet bij deze omzetcijfers. 'De aandacht gaat vooral uit naar de bedrijven, de producenten en hun gezinnen die achter dat cijfer zitten. Houdt de prijsevolutie op termijn gelijke tred met de stijgende productiekosten, de stijgende personeelskosten en de kosten van noodzakelijke investeringen. Dit is niet in één cijfer te vatten. Dit zijn 223 individuele verhalen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer