Tomatenvirus verspreidt zich verder over Europa

Het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) verspreidt zich verder over Europa. Het tomatenvirus is ook aangetroffen in Estland en Slovenië, meldt de European and Mediterranean Plant Protection Organization (EPPO).

Tomatenvirus+verspreidt+zich+verder+over+Europa
© Twan Wiermans

Het virus werd in juli officieel vastgesteld in Estland. Tijdens een controle in mei troffen onderzoekers symptomen van het virus aan in tomatengewas in een kas in Saue vald in de provincie Harjumaa. Alle planten in de kas wacht vernietiging. Ook zijn hygiënemaatregelen aangekondigd.

De uitbraak in Slovenië is in een kas in gemeente Grosuplje, net ten zuiden van de hoofdstad Ljubljana. In deze productiekas van tomaat worden alle waardplanten vernietigd en volgt desinfectie, aldus EPPO.


Eerder deze zomer werd ToBRFV voor het eerst gevonden in Oostenrijk en Zwitserland. Uit statistieken van EPPO blijkt dat zo'n vijftien Europese landen te kampen hebben met het virus. ToBRFV heeft in de Europese Unie een quarantainestatus.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer