In+Thaise+slachterij+AVP+vastgesteld
Nieuws
© De Heus Voeders

In Thaise slachterij AVP vastgesteld

In Thailand is bij een slachterij in de provincie Nahkhon Prathom op een uitstrijkje Afrikaanse Varkenspest (AVP) gevonden. Het Thaise ministerie van van veeteeltontwikkeling bevestigde het eerste officiële AVP-melding in het land. De Wereldorganisatie voor Diergezondheid is op de hoogte gebracht.

Het vakblad Pig Progress meldt dat één van de 309 verzamelde monsters positief testte op het AVP-virus. Het gaat om bloedmonsters van tien varkenshouderijbedrijven en swabs van oppervlaktes van twee slachthuizen. De Taise autoriteiten zullen een ziekte-uitbraakgebied aanwijzen binnen een straal van 5 kilometer van de monsterlocatie. De verplaatsing van varkens wordt beperkt en het ruimen van vermoedelijk besmette varkens wordt overwogen.


AVP-waarschuwing van veterinair consortium

Naar nu blijkt schreef een consortium van veertien veterinaire scholen in Thailand vlak voor de vondst van AVP een brief aan het ministerie van veeteeeltontwikkeling. Zij uitten daarin hun zorg over de mogelijke verspreiding van AVP in Thailand. De scholen stellen in de brief dat er al geruime tijd in verschillende delen van Thailand sprake is van een grote varkenssterfte. Met name op kleine en middelgrote bedrijven leidde dat tot grote verliezen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / 4°
  10 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  10 %
 • Woensdag
  8° / 3°
  70 %
Meer weer